קפה 21 גרם מציע חוויית ביסטרו בלקנית עשירה, עם שלל מאפים טריים, מנות ייחודיות וכמובן קפה איכותי ומשובח. לא תאכלו בלעדיו.
אם בא לכם להתיישב לארוחת בוקר מפנקת קרוב לים, עם מחבת ביצים מטוגנות, לחם טרי ומבחר סלטים וגבינות – 21 גרם הוא בהחלט המקום בשבילכם.
קרוב לקו המים של ג’ומיירה בדובאי, ממוקם במלון פארק רג’יס בוטיק, יושב לו אחד מבתי הקפה היחידים בעיר שמציע אוכל בלקני אותנטי. מדובר בביסטרו שכונתי בבעלות משפחתית, עם תפריט הכולל פיוז’ן ממיטב ארצות הבלקן: אלבניה, בולגריה, בוסניה הרצגובינה, רומניה, טורקיה, יוון, קרואטיה ועוד.
פיוז’ן בלקני במיטבו
מכיוון שאזור הבלקן כולל הרבה מדינות, שרובן עברו 3 כיבושים גדולים במהלך ההיסטוריה, התפריט הבלקני עשיר במיוחד וכולל מבחר מאפים, גבינות ובשרים. כל המנות של 21 גרם עשויות במקום בעבודת יד, לפי מתכונים שעברו במשפחה המייסדת מדור לדור. במקום לפרק ולהפריד את המאכלים לפי ארצות, 21 גרם משלב את כולם בתפריט גדול אחד.
“אוכל הנשמה” של הביסטרו המשפחתי כולל מטעמים מוכרים וידועים כגון מזטים (מנות פתיחה), לצד מבחר מנות בשריות וחלביות מהמטבח הבלקני והדובאי: החל מארוחות בוקר מושחתות הכוללות שפע ביצים, לחמים, סלטים וגבינות; המשך במאפים מטריפים כגון בוריק גבינות או בשר, פאי פילו ולחם עבודת יד, וכלה בפירות ים, מבחר בשרים, ממולאים, חומוס, בקלאווה ועוד. בוריק התרד של המקום אף נכנס לרשימת 50 המנות הטובות ביותר בדובאי 2020 במגזין טיים אאוט.
לאכול לאט, ליהנות לאט
המקום משרה אווירה נעימה ושקטה, על סף העצלנות, ובזה בדיוק דוגלת המייסדת הסרבית, סטאשה טונסב. “זה לא רק האוכל”, היא אומרת בריאיון למגזין The National; “מאוד הייתי רוצה שכל חוויית האכילה תהיה איטית”.
בשנים הקרובות 21 גרם מקווה להפוך לחלק מלא בתנועת האוכל האיטי שסוחפת את העולם, כריאקציה לפאסט פוד שנמצא איתנו כבר עשרות שנים. הרעיון הוא להיכנס לביסטרו עם חברים או בני משפחה, לאכול בנחת ובראש שקט, ליהנות משיחות ארוכות ולתת לכל הלחצים היומיומיים להתפוגג.
בשל משבר הקורונה המקום נסגר באפריל למספר חודשים כשעתידו לא ברור, אך לבסוף חזר לפעילות מלאה בסוף חודש יולי. הפתיחה המחודשת הביאה עמה גם מנות חדשות, כך שבהחלט כדאי ושוווה להגיע למקום.